cum se calculează vârsta gestațională?

Iunie 2019
Anonim

Bună ziua de după-amiază, vreau să-mi pun ultima menstruație pe 24 aprilie-28 aprilie 2016, apoi m-am căsătorit la 7 mai 2016, 24 mai nu mai aveam menstruație și testul meu a fost negativ, până la 1 iunie nu am menstruat și Am primit un testpack pozitiv, apoi m-am dus la doctor pe 2 iunie, în conformitate cu medicul, am fost de 7 minute, o zi și pe 29 iunie m-am întors din nou pentru a verifica cu un alt doctor și la ecografie rezultatele au fost 10 săptămâni 1 zi. de fapt vârsta de mamă acum nu-i așa? și cum să numărăm aceasta, începând de la prima dată când am intrat în contact cu soțul meu sau de ultima menstruație? vă rugăm să răspundeți la doc vă mulțumesc ""

Hai Retno Calculul vârstei gestaționale poate fi realizat prin mai multe metode:

  • În funcție de prima zi a ultimei menstruații (HPHT), calculată până în prezent.
  • Înălțimea fundului sau partea superioară a uterului, de exemplu dacă înălțimea uterului este palpabilă la nivelul buricului, vârsta gestațională este de aproximativ 20 de săptămâni. Iată imaginea:
Cu toate acestea, la o vârstă gestațională mai mică de 12 săptămâni, înălțimea vârfului uterului este de obicei foarte dificilă. Această examinare este, de obicei, mai precisă, efectuată de personal medical, cum ar fi medicii sau moașele.
  • Examenul cu ultrasunete. Printr-o examinare cu ultrasunete, vârsta gestationala cea mai exacta daca ultrasunetele se fac prima data cand sarcina este mai mica decat primele 3 luni.
Nu puteți cunoaște vârsta gestațională atunci când concepția se datorează faptului că apariția concepției nu poate fi cunoscută. Dacă prima zi a ultimei perioade menstruale (HPHT) este 24 aprilie 2016, vârsta gestațională estimată la data de 26 iulie 2016 este de 13 săptămâni cu HPL (ziua de naștere estimată) în jurul datei de 29 ianuarie 2017. Discuția aferentă poate fi urmată pe următoarele subiecte: Cum se calculează vârsta gestațională? Sper că vă ajută Mulțumesc Dr.Yan William "