Rezultatele examinării endoscopice

Iunie 2019
Anonim

Bună dimineața, doc. Vreau să întreb rezultatele endoscopiei mele. Următoarele rezultate: Esofag: mucoasă normală, fără inflamație de herarice sau hernie. Stomac: există o mulțime de lichid de stomac, clar. Mucoasa cardiacă, fundul și corpusul sunt normale. Muca antrum prezintă pete hiperemice. Nu a existat nici un ulcer sau o masă tumorală. Pylorus: normal Duodenum: mucoasă bulbică la pars descendent normal, nu există inflamații sau ulcere. Vă rugăm să explicați medicului, vă mulțumesc ""

Bună Yessy, Vă mulțumim pentru întrebare.

Endoscopia este o acțiune întreprinsă pentru a afla interiorul tractului digestiv (de la esofag până la intestinul subțire / duoden) prin introducerea unui dispozitiv cu o cameră foto la sfârșit. Această acțiune se efectuează asupra ulcerului la stomac, care nu răspunde la tratamentul administrat sau la criteriile pacienților cu vârsta peste 50 de ani, dificultăți la înghițire, anorexie, vărsături continue, anemie care nu este cunoscută, vărsături de sânge sau mișcări sangeroase și scădere în greutate. În afară de a fi o acțiune pentru a ajuta la diagnosticarea unui medic, endoscopia este, de asemenea, utilă în terapie.

Rezultatele examinării endoscopice vor indica dacă peretele tractului digestiv are inflamație, răni, inflamație, îngustare, lărgire, creștere anormală (cum ar fi polipi sau cancer) sau alte afecțiuni anormale. Din examenul pe care l-ați inclus, s-au găsit doar pete roșiatice pe peretele stomacal al secțiunii antrum (a se vedea următoarea imagine), care poate fi cauzată de inflamarea peretelui stomacal. Nu există anomalii în alte organe (esofag și duoden).

Consultați un specialist în medicină internă care recomandă acest examen. Medicul va concluziona ce sa întâmplat cu dvs. prin combinarea informațiilor despre plângerea dvs., examenul fizic al medicului și rezultatele examinatorului. Apoi, medicul va determina tratamentul potrivit pentru dumneavoastră.

Sperăm că aceste informații sunt utile.

Dr. Aloisia

"