piept cu raze X rezultate

Iunie 2019
Anonim

hello doc bună dimineața ... Vreau să întreb, ieri am avut o radiografie în piept și rezultatele au fost: a fost o îngroșare a fisurii interdependente dexterous, sinusul costofrenicus acut, diafragma alunecoasă. exprimat: CTR \ u0026lt; 0, 5, aorta este în limitele normale. sistemul osos vizualizat este instact. impresia este ceea ce este o pleurezie normală de casting mare dexterous? multumesc ""

Bună seara, vă mulțumesc că ați cerut. Rezultatele examenului de rongen pe care l-ați scris arată că nu aveți o cantitate de lichid sau puroi în cavitatea pulmonară, nu există anormalitate cu mărimea inimii, dar razele x găsesc că aveți inflamația membranei pulmonare drepte sau așa-numita pleurezie.

Plămânii au o membrană care controlează partea numită pleura. Această pleura este utilă pentru reducerea frecării și asigurarea că plămânii se pot extinde ușor. Există două tipuri de pleură, care se atașează la plămâni și care nu se lipesc. Spațiul dintre pleura care se atașează și nu se lipeste se numește cavitatea pleurală. Când pleura este inflamată, condiția se numește pleurezie. Pentru simplitate, ilustrațiile pleurale sunt cele în roșu și albastru în imaginea de mai jos.

Cei care suferă de pleurezie prezintă de obicei simptome cum ar fi durerea atunci când respiră, greață, febră, tuse, durere pe o parte a toracelui, dureri la nivelul articulațiilor și mușchilor, durere când strănut, tuse și mișcări și dificultăți de respirație.

Această condiție poate fi cauzată de diverse lucruri, cum ar fi:

  • Infecții ale virusului gripal și parainfluenza
  • Infecția cu virusul Ebstein-Barr
  • Infecția cu cytomegalovirus
  • Sistem imunitar slăbit din cauza anomaliilor SIDA și a sistemului imunitar
  • Streptococcus infecție bacteriană
  • Efectele secundare ale tratamentului chimioterapeutic
  • Impactul asupra coastelor
  • Cancerul pulmonar

Sfatul nostru, discutați rezultatele pe care le puteți obține cu un medic pulmonar, astfel încât rezultatele să poată fi combinate cu săpături istorice, examinări fizice și alte tipuri de sprijin. Manipularea acestei afecțiuni poate fi de diferite tipuri, poate fi sub formă de medicamente pentru durere, medicamente inflamatorii, antibiotice și așa mai departe.

Între timp, evitați fumul de țigară, stresați, beți o mulțime de apă caldă, nu luați medicamente fără sfatul medicului, consumați pastile și obțineți o odihnă suficientă. Deci, sperăm să răspundeți la întrebarea dvs.

"