rezultatele ultrasunetelor abdominale

Iunie 2019
Anonim

Ați întâlnit medicul de după-amiază. Vă rugăm să citiți următoarele rezultate cu ultrasunete: Ren: Dimensiune normală, textura normală parenchimică. Sistemul pelviocalic nu se lărgește, în zona pelvisului renal și a calizelor stângi și a dextremului inferior apar pietre umbrite multiple. Te rog ajuta, d-le. „“

Bună dimineața, vă mulțumesc că ați întrebat. Ecografia pe care o oferiți oferă următoarele rezultate. Ren, sau rinichiul are o dimensiune normală, cu aspect normal. Sistemul pelvicocalyces este o parte a rinichiului care este direct legată de tractul urinar. Pentru confort, puteți vedea sistemul cu zona înconjurată cu verde în imaginea de mai jos.

În acest domeniu, există posibilitatea mai multor pietre la rinichi. Pietrele la rinichi, denumite și nefrolitiază, se pot forma atunci când există un material dur din substanțele reziduale reziduale din sângele care se reglează și cristalizează în timp. Persoanele cu pietre la rinichi sunt destul de mari, de obicei au simptome cum ar fi urinare frecventă, durere la urinare, dureri de spate scăzute, spate sau talie inferioară, urină tulbure, pietre la urinare și urină miros urât.

Printre factorii care cresc riscul de pietre la rinichi sunt:

  • Lipsa apei potabile
  • Supraponderali sau obezi
  • Efectele secundare ale medicamentelor
  • Consumați prea multă hrană care conține proteine ​​și purină
  • Aveți un istoric familial de plângeri similare
  • Au antecedente de infecții ale tractului urinar

Manipularea acestei condiții variază în funcție de dimensiunea pietrei, numărul de pietre, substanțele constitutive ale pietrei și locația pietrei. Printre opțiunile de tratament pot fi la fel de simple ca și consumul de droguri și creșterea cantității de apă potabilă, ar putea fi și împușcarea stâncii cu unde sonore sau chirurgie. Aceste alegeri vor fi, de asemenea, ajustate la condițiile de sănătate ale pacientului în acel moment. Deci, sfatul nostru, discutați cu urologul ce alegeri sunt cele mai bune pentru dvs. și între timp continuați să beți mai multă apă, nu vă opriți de urinare și evitați alimentele care conțin ingrediente care formează pietre, cum ar fi nuci, spanac, cartofi dulci, ciocolată, sardine, sparanghel și vin. Vă dorim întotdeauna sănătatea ta și a familiei tale.

Asta e tot, sperăm să ajuți.

dr. Amadeo D. Basfiansa

"