Anomalii cardiace congenitale la sugari

Iunie 2019
Anonim

Noaptea doc vreau să întreb. Prietenul meu tocmai a dat naștere. Felicitări. Dar bebelușul are o anomalie "ea a spus", copilul a sângerat, de fapt, picurat și a intrat în sânge murdar. Biletul bebelușului este pe declanșator, dar poate fi cineva care vizitează, părinții săi îl obțin. Care sunt afecțiunile / bolile? (nu o boală / tulburare de sarcină) ""

Bună ziua Matchalatte26,

Vă mulțumim pentru întrebare.

Din descrierea pe care ai menționat-o este posibil ca prietenul tău să aibă o tulburare cardiacă congenitală; dar poate că punctul dvs. este să obțineți sânge murdar și să obțineți sânge curat.

Pentru a explica acest lucru, trebuie să înțelegeți mai întâi funcția și funcționarea normală a inimii. Voi încerca să explic în limbaj simplu. Luați în considerare următoarea imagine: (cea albastră este sânge murdar și cel roșu este sânge curat)

Inima este în principiu un organ care funcționează să pompeze sângele. Inima este formată din patru camere, două pe dreapta și două pe partea stângă. Partea inimii din dreapta este responsabilă pentru primirea sângelui murdar din întregul corp. De ce se numește sânge murdar? Deoarece acest sân transportă dioxid de carbon și nu conține oxigen după ce circulă în organism ( sânge dezoxigenat ). Acest sânge murdar intră în inimă, apoi în partea dreaptă a inimii sângelui va fi pompat în plămâni. În plămâni, există un schimb de dioxid de carbon cu oxigen. Oxigenul este necesar pentru metabolismul celulelor corpului. Astfel, acest sânge conține oxigen sau, cu alte cuvinte, se numește sânge curat. Acest sânge curat este apoi dus în inima stângă. Din inima stângă, acest sânge curat va fi pompat în tot corpul, astfel încât oxigenul să poată fi folosit de celulele corpului. Când atinge țesuturile organismului, acest sânge transportă apoi dioxidul de carbon (spre sânge murdar) și se întoarce în inimă pentru a "curăța". Acest proces continuă să apară ca un ciclu.

Dezvoltarea organelor, inclusiv a inimii, are loc în primele etape ale sarcinii. Dezvoltarea organelor poate fi anormală din cauza mai multor lucruri, cum ar fi infecția în timpul sarcinii, tulburările genetice, lipsa nutrienților importanți în timpul sarcinii sau bolile pe care mama le are în timpul sarcinii. Inima este unul dintre organele a căror dezvoltare poate fi întreruptă din cauza celor de mai sus.

Anomaliile cardiace congenitale au mai multe forme. Practic, dacă un copil are o anomalie cardiacă congenitală, în funcție de tipul de anomalie, procesul de "curățare a sângelui" pe care l-am menționat mai sus poate fi perturbat. Sângele curat care intră în partea stângă a inimii pentru a curge pe tot corpul poate fi amestecat cu sânge murdar, de exemplu din cauza găurii din septul inimii. Această gaură din inimă poate provoca, de asemenea, un amestec de sânge murdar, care ar trebui să fie în inima dreaptă, cu sânge curat pe partea stângă. Astfel, poate că se înțelege prin introducerea sângelui curat și a sângelui murdar care iese. Cu toate acestea, trebuie să știți că defectul cardiac congenital în cauză nu este întotdeauna o gaură în septul inimii. Anomaliile valvei cardiace pot provoca, de asemenea, această impuritate curată și sânge murdar.

Nu este ușor pentru oamenii laici să înțeleagă acest lucru, dar sper că explicația mea vă poate ajuta să înțelegeți / estimați ce înseamnă. În ceea ce privește anomaliile exacte care apar în prietenii copilului, numai medicul care tratează copilul este cel care înțelege cel mai bine clar.

Sperăm că aceste informații sunt utile.

dr. Aloisia

"