De ce tipul de sânge O poate fi un donator universal?

Iunie 2019
Anonim

Scuzați-mă, doctorii vor să întrebe, cum este o explicație detaliată a grupurilor de sânge? Ce diferențiază alte grupuri de sânge și ce le afectează? Mulțumesc doctorului ""

Bună Dika, Vă mulțumesc că ați cerut

Înainte de a vă explica despre tipul de sânge O. Este bine să înțelegeți caracteristicile fiecărui grup sanguin. Grupurile de sânge pot fi grupate în scopuri negative, pozitive A, B, AB sau O și stare Rhesus.

Fiecare tip de sânge are caracteristici de antigen și anticorpi (după cum se arată mai jos). Antigenul funcționează ca un identificator, ceea ce înseamnă că organismul poate recunoaște propriile celule (un exemplu în grupa sanguină A are o identificare A (Antigen A)). În cazul în care celulele cu antigene care intră opus, corpul se luptă prin eliberarea de anticorpi (de exemplu Gol Blood A are anticorpi antigeni A și anti B, ceea ce înseamnă că, dacă grupul sanguin B are antigen B, grupa sanguină A nu poate accepta acest lucru, sânge A împotriva lui B)

Dar dacă aveți un tip de sânge O care nu are antigenul A sau B, cu alte cuvinte nu are un ID. Cu alte cuvinte, tipul de sânge O poate intra în orice grup sanguin / universal (de exemplu, tipul de sânge A poate primi tip de sânge O deoarece grupa sanguină A are Anti B, astfel încât grupa sanguină A poate primi grupa sanguină O și nu poate primi grupul sanguin B).

Cu toate acestea, este mai bine să transfuzați grupul sanguin O în alte grupuri de sânge numai în situații de urgență, deoarece sângele O are Anti A și Anti B pentru a provoca o reacție periculoasă

Astfel informația, sperăm că este utilă. Salutări de la Celleen

"