Efectul îndepărtării 2 dinți premolari asupra sinusurilor

Iunie 2019
Anonim

Bună doc. Vreau să întreb. Am 24 de ani. Cu ceva timp în urmă, dintele meu premolar avea o gaură mare, dar nu a făcut rău, așa că m-am dus la cel mai apropiat dentist și drg a spus că tratamentul canalului rădăcinii ar trebui să fie patch-uri în primul rând, și am făcut-o până când a fost patch-uri. câteva săptămâni mai târziu, dinții mei au fost rupți după doc, fără motiv, când eram mestecat. așa că am mers la medicul dentist care mi-a cunoscut dinții din copilărie. din razele X mi-a spus că alți dinți premolari nu ar trebui revocați, deoarece se potrivesc deasupra sinusului, dacă este scos lichidul, va ieși din nas. când această cavitate dentară este închisă temporar cu ciment în timp ce se așteaptă ca specialistul să fie disponibil, el a spus că trebuie să aibă un tratament nervos. întrebarea mea, este că într-adevăr docul? Care este sinusul? dacă acești dinți nu pot fi întreținuți, care este soluția pentru doc? Sunt foarte confuz. vă mulțumesc anticipat ""

Bună Martha,

Vă mulțumim că ați întrebat.

Sinusul este o cavitate plină cu aer, situată în spatele frunții, obrazului și cavității nazale. Acest sinus normal funcționează pentru a hidrata aerul care intră în tractul respirator, precum și pentru a fi un loc de rezonanță a sunetului. Între sinusuri și dinții graham din partea de sus sunt adesea limitați doar de un strat subțire de os sau țesut conjunctiv. Prin urmare, inflamația sau infecția dinților se poate răspândi într-adevăr în sinusuri și viceversa.

Dinții Graham (molari) cu o gaură în partea superioară și gaura este suficient de adâncă încât să ajungă la pulpa (rădăcina dentară), dacă nu primește tratament adecvat, poate obține o infecție. Această infecție poate determina dinții să devină dureroși, umflați gingiile, înroșirea, pentru a forma pungi umplute (abcese). Dacă este adevărat că pe baza unei raze X se pare că rădăcina dintelui este foarte apropiată sau chiar atașată de osul cavității sinusale, atunci într-adevăr procesul de extracție a dinților care are o infecție poate fi o procedură care este destul de periculoasă, deoarece are potențialul de a provoca infectarea cavității sinusului (sinuzită). Această infecție este adesea marcată de un nas înfundat care nu se vindecă, secreția mucoasă, tulburările olfactive, tulburările gustative, durerile de cap, durerile de cap, mucusul înghițit în gât (post nazal), sângerările recurente, sunetele nazale și altele.

Pe această bază, medicii stomatologi vă sfătuiește să urmați un tratament direct către experți, și anume dentist specialist dentar sau dentist specializat în chirurgia orală. În funcție de starea dinților dvs. mai târziu, medicul poate efectua un tratament al canalului rănirii dentare urmat de umpluturi sau restaurări dentare sau, de asemenea, extragerea dacă nu mai este posibilă menținerea acestuia. Dacă este necesar, în tratarea ulterioară, un dentist specializat se va coordona, de asemenea, cu un specialist din cadrul ORL pentru a minimiza posibilitatea unor complicații periculoase.

Este recomandat să urmați instrucțiunile medicului pentru a merge direct la medicul dentist specialist. Puteți vizita un spital mare, care de obicei oferă dotări specializate pentru dentiști. În acest fel, starea dinților dvs. poate fi tratată corespunzător, astfel încât să nu provoace complicații periculoase mai târziu.

Sper că vă ajută.

"