Soluție pentru tratarea gâtului și a mâncărimei

Iulie 2019
Anonim

Buna ziua numele meu este raziq, am 13 ani ... Am o rana in gat si rana se adauga la durere si mâncărime de mâncărime ... Ce ar trebui să fac ...?

Bună ziua Raziq, vă mulțumesc că ați întrebat at.com
Voi încerca să vă explic.
Anterior, am avut puține informații despre rănile pe care le-a plâns Raziq. Dar voi încerca să vă ajut, oferindu-i lui Raziq câteva sfaturi despre cum să tratezi rana în schiță. Rănile pot fi cauzate de multe lucruri, indiferent dacă se datorează căderii, împiedicării unei pietre sau tăierii unui cuțit și așa mai departe. Rănile vor provoca cu siguranță durere. Cu toate acestea, cât de dureros poate varia durerea depinde de locația, tipul și severitatea rănirii.

Cel puțin cinci tipuri de răni deschise sunt identificate pe baza cauzei.

 1. Blisterurile sunt unul dintre tipurile de răni deschise care pot apărea pe suprafața exterioară a pielii.
 2. Incizii, în general cauzate de obiecte ascuțite, cum ar fi brici sau sticlă spartă. Această rană provoacă sângerări rapide și grele.
 3. Rănile rănite provoacă vase profunde pe piele, ceea ce poate provoca volume mari de sângerări. De obicei, de asemenea provocate de obiecte ascuțite, cum ar fi cuțitele.
 4. Stabile de răni din cauza perforării obiectelor ascuțite, cum ar fi unghiile. Chiar dacă nu sângerează mult, această rană poate deteriora organele din organism.
 5. Exfolierea rănilor: țesutul și pielea sunt parțial sau complet desprăfuite prin împușcături sau explozii.


La un nivel ușor, blisterele pot fi manipulate în general la domiciliu. Următoarele sunt modalități care pot fi făcute ca un efort pentru tratarea rănilor. Înainte de curățarea plăgii, spălați-vă mâinile cu apă și săpun până când se curăță.

 • Curățați rănile de murdăria care se pot lipi sub apă curentă sau lichid antiseptic pentru curățare.
 • Aplicați antibiotice pentru a menține rana umedă pentru a accelera vindecarea și a preveni infecția.
 • Acoperiți rana cu o tifon sterilă delicată și o înlocuiți zilnic.
 • Analgezice (ameliorarea durerii) sunt uneori necesare pentru a face față abraziunilor dureroase și de dimensiuni mari. Dar evitați să luați aspirină, deoarece riscă să prelungească timpul de sângerare.
 • Cel mai bine este să evitați folosirea agenților de curățare cu alcool, iod sau peroxid de hidrogen.
 • Evitați rănile de la expunerea la soare pentru a preveni hiperpigmentarea permanentă.
 • Verificați cu un medic dacă rana nu oprește sângerarea, sângele se scurge, marginea plăgii se deschide, rana este cauzată de ceva murdar și ruginit, iar zona de rană este amorțită.
 • Evitați folosirea unguentelor sau a altor ingrediente decât medicina plăgii, cu excepția cazului în care sunt făcute sau recomandate de un medic.
 • Dacă există vânătaie sau umflături, comprimați-o cu gheață.


Dacă ați făcut pașii de mai sus, plângerea lui Raziq nu este redusă, vă sugerăm să vă adresați imediat unui medic, mai ales dacă rana este prea mare sau prea adâncă pentru a vă descurca. Timpul de vindecare al rănilor este diferit pentru fiecare persoană. Acest lucru este influențat de mai mulți factori cum ar fi: vârsta, boala posibilă, malnutriția, temperatura și vremea reședinței.
Sper că vă ajută, mulțumesc Raziq :)
Salutări, dr. Mirra Mareta Supit

"